We kunnen ons voorstellen dat je wat tips and tricks zou kunnen gebruiken voordat je die oude bekende belt. Belangrijk om te weten is dat we niet verwachten dat je een recruiter bent! Het enige wat we willen is dat je de bal voor het doel legt, liefst op 11 meter, dan schieten wij (de recruiters) hem erin. 

Hi YOU! Dat is lang geleden! Hoe gaat het met je? Om heel eerlijk te zijn dacht ik net aan je omdat ik gevraagd werd of ik nog goede mensen wist voor het bedrijf waar ik voor werk. Lijkt me leuk om even bij te praten, heb je binnenkort wellicht tijd?

Een e-mail introductie

Je kunt ook een mail sturen naar je 'friend’... Heb je moeite om de juiste woorden te vinden? Geen zorgen, wij regelen het voor je! 

Hi [naam familielid of vriend],

Ik hoop dat alles goed met je gaat! Zoals je misschien gehoord hebt, werk ik momenteel als [je functie] bij Eye Wish. Eye Wish is de opticien voor iedereen die beter wil zien en zichzelf wil laten zien. Want wij geloven dat iedereen er met een bril stralend uit kan zien.

Ik wil graag contact met je opnemen om te horen of je misschien interesse hebt om mijn collega te worden. Ik werk nu [vul in hoeveel tijd] bij Eye Wish en vind het erg leuk [vul in wat je leuk vindt aan het werken hier, bijv. het werk, je collega's etc.]. 

Je kunt je voorstellen dat ik aan jou dacht toen ik hoorde dat er vacatures waren. 

Als je meer wilt weten of een praatje wilt maken, laat het me weten! Ik kan je, als je wilt, voorstellen aan mijn collega's van recruitment om te kijken of er een match is. 

Groetjes, 

Vragen? Stuur een e-mail met je vraag naar [email protected]