Werken bij Eye Wish is werken bij dé opleider van de Nederlandse optiekbranche. Ons uitgebreide opleidingenpakket zorgt dat je altijd wordt uitgedaagd om verder te leren. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien tot opticien, contactlensspecialist of optometrist. Zit leidinggeven in jouw bloed? Dan kun je met onze management opleidingen zelfs bedrijfsleider worden. Medewerkers die open staan voor een mooie carrière in de optiekbranche, helpt Eye Wish met de juiste opleiding!

Werken en leren bij Eye Wish

Tijdens je opleiding werk je minimaal 20 uur in een van onze filialen. Hier leer je het praktische gedeelte van de opleiding. Je gaat 1 dag per week naar school voor de theorie. Tijdens opleiding leer je alles over het oog. Zo leer je hoe je oogmetingen uitvoert en hoe je onze klanten adviseert in het kiezen van een bril en het soort glazen. Het technische gedeelte van het beroep is erg belangrijk: een oogmeting moet uiteraard secuur uitgevoerd worden. Maar daarnaast is een bril de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardig fashion statement. Daarom wordt je tijdens je BBL opleiding voor opticien ook wat bijgebracht over de trends op het gebied van brillen. Naast brillen zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden, namelijk contactlenzen. Ook hier ga je meer over leren en de behandeling ervan. Je bent als opticien niet alleen voor de schermen bezig, maar tevens achter de schermen, te weten op de werkplaats achter de optiekzaak. Hier leer je brillen te repareren en/of in elkaar te zetten.
Afhankelijk van de opleidingslocatie duurt deze opleiding 3 of 4 jaar. Je kunt aan deze opleiding beginnen als je het diploma VMBO-TL op zak hebt.