Opleiding

Eye Wish Opticiens hecht een groot belang aan de ontwikkeling van haar medewerkers. We willen veel aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling, specifieke talenten, ambities en carrièremogelijkheden om het beste uit onze medewerkers te halen, hen te motiveren en te blijven groeien als organisatie.
Bekijk vacatures

Werken en leren bij Eyewish Opticiens

Bij Eye Wish Opticiens is er plaats voor zowel vakspecialisten als verkooptalent of een combinatie van beide. Je kunt bij ons in relatief korte tijd doorgroeien in het vakgebied (bijvoorbeeld naar Opticien of Contactlensspecialist), maar ook op het gebied van verkoop of management (bijvoorbeeld naar de functie van Bedrijfsleider). Dit betekent dat je ook bij ons aan de slag kunt wanneer je geen optiekervaring hebt, maar bijvoorbeeld wel ervaring hebt in de verkoop of mode en bereid bent om het optiekvak te leren. 

Vanwege de diversiteit van functies binnen onze organisatie bekijken we samen de mogelijkheden om jou optimaal in te zetten in de juiste functie. We bespreken gezamenlijk jouw carrièrepad binnen Eye Wish Opticiens, waarbij ons opleidingshuis kan ondersteunen. Daarnaast bieden wij praktijkbegeleiding door ervaren collega’s, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen en kunt profiteren van de jarenlange ervaring van onze specialisten.

Externe opleidingen

Wij vinden kwaliteit en deskundigheid erg belangrijk. Daarom stimuleren wij het volgen van de externe opleidingen tot Opticien en Contactlensspecialist. Middels aantrekkelijke studieregelingen is het mogelijk om op kosten van Eye Wish Opticiens deze opleidingen te volgen.

Je kunt de MBO opleiding tot Opticien zelfs volgen in een eigen bedrijfsklas. Het voordeel hiervan is dat je met je directe collega’s de opleiding volgt en er veel aandacht is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Deze opleiding duurt drie jaar in plaats van vier jaar.

Na het behalen van het diploma Opticien heb je de mogelijkheid om de MBO opleiding tot Contactlensspecialist in twee jaar tijd te volgen, zodat je je nog verder specialiseert in jouw vakgebied.

Interne opleidingen

Naast externe opleidingen bieden wij een ruim aanbod van interne opleidingen en trainingen aan. Vakinhoudelijke modules gerelateerd aan het optiekvak, maar ook op maat gemaakte verkoop- en managementtrainingen.

De interne opleidingen zijn praktijkgericht, kwalitatief van hoog niveau en speciaal ontwikkeld voor medewerkers van Eye Wish Opticiens.

Bij je indiensttreding bespreken we gezamenlijk je wensen en ambities en jouw mogelijkheden tot ontwikkeling. Bij de interne opleidingen maken we onder andere gebruik van een e-learning systeem welke zowel in de winkel als vanuit huis toegankelijk is. Zo kun je op elk gewenst moment wanneer jou het beste uitkomt aan de studie! E-learning is niet alleen een effectieve manier van leren, maar ook nog eens heel erg leuk.